Η επιχειρηματική ιστορία της οικογένειας ξεκινάει στα τέλη της δεκαετίας του 1940, στη Νίκαια (Αττική).

Η Μικρασιάτισσα πρόσφυγας Ανθούλα Ν. Παζαρλόγλου-Χοτζάκογλου (γέν. 1900), έχοντας εργαστεί σε ταπητουργεία δεν άργησε να θέσει τον στόχο ίδρυσης της δικής της επιχείρησης. Σε αυτό το πλαίσιο, στα τέλη της δεκαετίας του 1940 συνεταιρίστηκε με γειτόνισσά της, στήνοντας μια μικρή οικιακή βιοτεχνία γυναικείων εσωρούχων επί της οδού Προύσσης.

Σύντομα η βιοτεχνία άρχισε να επεκτείνεται και τα τρία τέκνα Χοτζάκογλου (με πρώτο τον Νικόλαο, και τους νεαρότερους Φωτεινή και Γεώργιο να ακολουθούν) εισήλθαν στην επιχείρηση αρχικά ως συνέταιροι. Εν συνεχεία ένας-ένας αυτονομήθηκε, δημιουργώντας σταδιακά τρεις βιοτεχνίες παραγωγής υφασμάτων και εσωρούχων.

Ο μικρότερος γιος, Γ. Χοτζάκογλου, παράλληλα με τη χονδρική πώληση επεκτάθηκε και στο λιανεμπόριο, ανοίγοντας το πρώτο τους κατάστημα επί της οδού Π. Ράλλη, στη Νίκαια. Στη συνέχεια το κατάστημα λιανικής μεταφέρθηκε στην οδό Ξενοφώντος στον Κορυδαλλό. Ο Γ. Χοτζάκογλου συνέχισε παράλληλα τη λειτουργία της βιοτεχνίας, που παρέμενε στην πατρική οικία της Νίκαιας.

Αρχές της δεκαετίας του 1970 το κατάστημα λιανικής μεταστεγάστηκε στην πλατεία Δαβάκη (Περιβολάκι) της Νίκαιας, όπου μαζί με τμήμα της βιοτεχνίας, λειτούργησε πλέον υπό τη διεύθυνση του ζεύγους Γεωργίου και Δέσποινας Χοτζάκογλου. Με γνώμονα την ποικιλία και τη μόδα, το κατάστημα λιανικής εμπλουτίστηκε με προϊόντα επώνυμων εταιρειών του χώρου. Μετά τη συνταξιοδότηση του Γ. Χοτζάκογλου, τη σκυτάλη της επιχείρησης παρέλαβε (2003) η κόρη του, Ανθούλα Γ. Χοτζάκογλου.

Η επιχείρηση, λειτουργώντας αδιάλειπτα επί τρεις γενιές, συνεχίζει να προσφέρει στους πελάτες της ποιοτικά προϊόντα, σε μεγάλη ποικιλία και προσιτές τιμές.